2-dages kursus for køkkenpersonale på hospice 

på Hotel Vejlefjord d.3.-4. september 2024

er afholdt


31 deltagere fra 12 af landets hospicer deltog og gav kurset topkarakter i evalueringen.


Et tilsvarende kursus med nyt indhold udbydes d.8.-9. sept. 2026. Følg Klinisk diætist Hanne Heinrich på Facebook eller LinkedIn for at blive informeret, når det nye kursusprogram er klar.

 

Kurset gav 

  • Ny viden og inspiration til maden til patienter på hospice
  • Indføring i neurogastronomi, dvs. viden om sanser, smage, teksturer, adfærdspsykologi m.m., som har indflydelse på en smagsoplevelse
  • Inspirerende gennemgang af muligheder og udfordringer med planteproteiner i kost til terminale
  • Grundig gennemgang af vigtigheden af og muligheder for god hydrering
  • Undervisning i søvnens betydning, og hvordan man fremmer længde og kvalitet hos såvel patienter som personale
  • Indblik i en hospicesygeplejerskes vinkel på madens rolle på hospice
  • En overlæges gennemgang af sit projekt “ Betydningen af mad og måltider for patienter og pårørende på et dansk hospice”
  • Nye deltagere en overordnet forståelse for køkkenets plads i behandling og pleje af den palliative patient og mod på tværfagligt samarbejde
  • Mulighed for at sparre med kolleger fra andre hospicer
  • Forkælelse og et velfortjent afbræk fra en travl hverdag bag gryderne

Jeg har afholdt disse kurser siden 2014. Det er med stor glæde, at jeg igen i 2026 tilbyder 2 kursusdage på opfordring fra dette års og tidligere deltagere.

Undervisere

Rasmus Bredahl, kok med speciale i neurogastronomi: https://madkonsulenten.dk/rasmus-bredahl/

Elsebeth Hermansen, erfaren sygeplejerske på Sct. Maria Hospice.

Connie Lilleholt Vibe, overlæge på Sct. Maria Hospice. 

Den øvrige undervisning blev varetaget af mig, klinisk diætist Hanne Heinrich. Jeg var tilstede fra start til slut.

Priser eks. moms

5.900 kr pr. deltager på enkeltværelse

5.600 kr pr. deltager på dobbeltværelse

Kursusgebyret dækker undervisning, forplejning, 1 overnatning på hotelværelse og adgang til De Termiske bade. 

Tilmelding

Send en email til hanne@heinrich.dk med tilmelding. Oplys navn på de tilmeldte.

Kurset afvikles ved min. 12 deltagere.

Kursussted:

Hotel Vejlefjord

Sanatorievej 26

7140 Stouby

Hotel Vejlefjord er en helt fantastisk ramme for kurset! Tjek hotellets faciliteter på hjemmesiden: https://www.hotelvejlefjord.dk/moede-konference/  Jeg har booket Krystalsalen med udsigt over og direkte adgang til parken.

Transport

Det er muligt at tage tog til Vejle og herfra taxa ud til Hotel Vejlefjord, hvis man ikke selv kører. Ring til hotellet i givet fald, de har en god taxa-ordning.

Skriv en mail til mig, hvis I gerne vil have program og vilkår tilsendt per mail. Skriv til hanne@heinrich.dk

PROGRAM

Dag 1

Kl. 10 Velkomst og introduktion til hinanden, stedet og kurset

Kl. 11 Nye deltagere: Køkkenets plads i den palliative behandling og pleje

Gengangere: ud i små grupper for samtale ud fra spørgsmål

Kl. 12 Frokost i restauranten

Kl. 13 Neurogastronomisk sansecirkus m. Rasmus Bredahl

Kl. 15 Cases og spørgsmål v. Rasmus Bredahl

 Kl. 16Mulighed for afslapning i De Termiske Bade

 Kl. 19 Middag i restauranten

Kl. 21 Mulighed for at mødes i Saugmans Salon til networking

Dag 2

Kl. 7-9.30 Mulighed for at nyde De Termiske Bade. Morgenmad i 

restauranten. Check ud.

Kl. 9.30 Planteproteiner - hvordan, hvornår, hvorfor?

Kl. 10.30 God hydrering - hvordan, hvornår, hvorfor? 

Kl. 11.15 Sov godt - både som patient og personale

Kl. 12.15 Frokost i restauranten

Kl. 13.00 En sygeplejerskes vinkel på madens rolle v. Elsebeth Hermansen, sygeplejerske på Sct. Maria Hospice

Kl. 13.45 Walk-and-talk

Kl 15 Mad og måltiders betydning på hospice v. Connie Vibe, overlæge på Sct. Maria Hospice

Kl.16 Tak for denne gang! Fællesfoto

Kl. 16.15 Hjemrejse. 

Alt collage VM 2