2-dages kursus for køkkenpersonale på hospice på Hotel Vejlefjord d.30.-31. august 2022 GENNEMFØRT
NYT 2-dages kursus udbydes d.3.-4.9.2024 med andet program (kommer senere)
Kurset giver
- ny viden om og inspiration til maden til patienter på hospice, bl.a. beriget mad og mad egnet til en udfordret fordøjelse
- en grundig indføring i fordøjelse, generelt og hos den palliative patient
- viden om specifikke udfordringer for patienter med sug, tarmsvigt og korttarmssyndrom
- nye deltagere en overordnet forståelse for køkkenets plads i behandling og pleje af den palliative patient og mod på tværfagligt samarbejde
- mulighed for at sparre med kolleger fra andre hospicer. Tidligere kursister får ekstra anledning til dette ifm. gruppearbejde
- redskaber til at optimere energi og velvære for den ansatte
- forkælelse og et velfortjent afbræk i en travl hverdag
Deltagere har ifm. evaluering af tidligere kurser udtrykt, at kurserne har givet dem større arbejdsglæde og faglig stolthed samt større mod på at indgå i det tværfaglige samarbejde på arbejdspladsen.
Undervisere
2 eksterne undervisere deltager i år: sygeplejerske Anja Skjold fra kirurgisk sengeafsnit på Regionshospitalet Horsens og klinisk diætist Pernille Madsen fra Nutricia.
Den øvrige undervisning varetages af klinisk diætist Hanne Heinrich, der er tilstede fra start til slut.
Priser eks. moms
5.466 kr pr. deltager på enkeltværelse
5.226 kr pr. deltager på delt dobbeltværelse
Tilmelding
Bindende tilmelding senest mandag d.20. juni 2022 per e-mail
Kurset afvikles ved min. 12 deltagere. Der er plads til op til 40 deltagere.
Kursussted:
Hotel Vejlefjord
Sanatorievej 26
7140 Stouby
Hotel Vejlefjord er en helt fantastisk ramme for kurset! Tjek hotellets faciliteter på hjemmesiden: https://www.hotelvejlefjord.dk/moede-konference/ Jeg har booket Krystalsalen med udsigt over og direkte adgang til parken.
Transport
Det er muligt at tage tog til Vejle og herfra taxa ud til Hotel Vejlefjord, hvis man ikke selv kører. Ring til hotellet i givet fald, de har en god taxa-ordning.
Skriv en mail til mig, hvis I gerne vil have program og vilkår tilsendt per mail. Skriv til hanne@heinrich.dk
PROGRAM
Dag 1
Kl. 10 Velkomst og introduktion til hinanden, stedet og kurset
Kl. 10.45 Pause
Kl. 11 Nye deltagere:
Køkkenets plads i den palliative behandling og pleje
Gengangere:
Ud i små grupper for samtale ud fra spørgsmål
Kl. 12 Frokost i restauranten
Kl. 13 Proteiner og proteinbehov
Kl. 13.45 Walk-and-talk
Kl. 14.30 Kaffe og kage
Kl. 14.45 Beriget mad
Kl. 15.30 Pause
Kl. 15.45 Øget energi og velvære i løbet af arbejdsdagen
Kl. 16.30 Mulighed for afslapning i De Termiske Bade
Kl. 19 Middag med 3-retters menu i restauranten
Dag 2
Kl. 7-9 Mulighed for at nyde De Termiske Bade. Morgenbuffet i restauranten.
Kl. 9.15 Sug, tarmsvigt og korttarmssyndrom
v. sygeplejerske Anja Skjold
Kl. 10 Pause
Kl. 10.15 Medicinsk ernæring v. kliniske diætister Pernille
Madsen og Rikke Jørgensen fra Nutricia
Kl. 11 Pause
Kl. 11.15 Tarmmikrober
Kl. 12 Frokost i restauranten
Kl. 13.15 Fordøjelse generelt
Kl. 14 Walk-and-talk
Kl. 15 Kaffe og kage
Kl 15.15 Fordøjelse hos den palliative patient
Kl.16 Tak for denne gang! Hjemrejse.
